Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport


Csoportban dolgozó szakemberek:
Martonné Takács Éva óvodapedagógus: Éva néni
Kristonné Csépányi Ilona óvodapedagógus: Icuka néni 
Kismarczi Andrea pedagógia asszisztens: Andi néni
Vámos Kitti dajka: Kitti néni 

Hűen csoportunk elnevezéséhez, a katica hét pöttyének mindegyikére jut egy-egy tevékenységi forma óvodái éltünk mindennapjaiban.

Első pöttyünk az éneklés,
második a mesélés.
Harmadik és negyedik,
csakis együtt létezik:
megismerjük világunk,
méregetjük, számláljuk.
Ötödik a rajzolás,
hatodik a tornázás.
Hetedikre mókázunk,
eljárjuk mi a táncot.
Így kerek a kis világunk! 
 
Közösségünkről elmondható, hogy a gyerekek elfogadják egymást és a felnőtteket, az új gyerekek pedig fokozatosan beilleszkedtek, megismerték, elsajátították a csoport szokás- és szabályrendszerét.

Az egyéni és életkori sajátosságoknak megfelelően, más-más érdeklődésűek a gyerekek, valamint jellemező a játéktevékenységek színvonalának, tartamának, témájának sokszínűsége.

Kedvelt tevékenységeink: konstrukciós és építő játékok(LEGO, fakocka, stb.), rajzolás, festés, autózás, babaszobai szerepjátékok, puzzle, különböző társasjátékok. Szívesen verselnek, mondókáznak a nap bármely szakaszában. 

A hétköznapokban igyekszünk, minél több színt, változatosságot csempészni a gyerekek mindennapjaiba. 

Ebben az éveben a Katica csoportban különálló tevékenységként is megjelenik a gyermektánc. Ezzel is szeretnénk elősegíteni, hogy a gyermekek óvodában eltöltött ideje tartalmas és élményekkel teli legyen. Mindemellett fontos feladatunknak tartjuk, hogy a tánc nagyban hozzájáruljon a személyiségük formálásához, tárasa kapcsolataik fejlesztéséhez és erősítéséhez.
Célunk a tánc megszerettetése, és az hogy inkább kevesebb egyszerűbb tánclépésekre törekedjünk, de azok mélyebb elsajátítására.
Az a tapasztalatunk, hogy nagyon szívesen mozognak , táncolnak a különféle felkínált zenei stílusra még a legkisebbek is.