Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Margaréta csoport

.Csoportban dolgozó szakemberek:
Nemes Kornélia óvodapedagógus: Nelli néni
Koósné Kakuk Judit dajka: Jutka néni

Mottóink:
Légy hálás, azért amid van!
Segítsd, aki bajban van!
Szeresd társaidat!
Becsüld meg, amid van!
Tiszteld, akit kell!
Küzdj a céljaidért!
Köszönd meg, amit kapsz!
Élj boldogan! :) 
 
A csoportunkra nagyon jellemző a vidámság, a boldogság, a jó kedv. Minden újonnan érkező gyermeket befogadunk a csoportunkba és igyekszünk segíteni, hogy úgy érezze ő is közénk tartozik. Mindig elmondjuk, ami bánt minket, és amit érzünk. Tudjuk, hogy ha bajban vagyunk az óvónénikre és dajka nénire mindig számíthatunk. Nagyon fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a csoportban nem jellemző a verekedés és az agresszió, ezt az óvónénik nagyon fontosnak tartják, hogy mindannyian elfogadjuk és megtanuljuk.

A csoportba jelenleg 30 gyermek jár. 
Életkorunk alapján vegyes csoportosok vagyunk. Nagyon sok a kis csoportos, akik még most ismerkednek az óvodai élettel és az óvoda szokás és szabály rendszerével. A nagy csoportos gyermekek azonban fantasztikus lelkesedéssel, segítik, tanítják a kisebbeket, nagy türelemmel magyarázzák el nekik nap, mint nap a csoport szokásait, szabályait.  

A fiúk nagyon szeretnék autózni, szuperebbnél-szuperebb alkotásokat építenek a szőnyegen. A kislányok inkább a pónizást, Barbie babázást és a baba konyhában való ténykedést kedvelik.

A csoport nagyon kreatív és becsülettel és kitartással végzik az óvónénik által kért feladatokat, tevékenységeket. Nagyon szeretnek rajzolni, sok művészi alkotás születik minden nap a csoportban.

A nagyobbak szívesen segítenek az óvónéniknek, bátran lehet rájuk bízni feladatokat, hősiesen helytállnak mindenben és örömmel segítenek kisebb társaiknak az önállóság lépcsőfokait megmászni. A rendrakás még kicsit nehezebben megy, de vidám dalokkal, csengő szóval azt is hamar megtanulják majd a gyerekek.

A tevékenységeket, foglalkozásokat komplex módon valósítjuk meg a csoportban, ügyelve az életkori sajátosságokra, és az egyéni bánásmód biztosítására. A gyermekek számára sokrétű, változatos témákat átfogó feladatokkal tesszük szebbé, vidámabbá a minden napjaikat.

A csoportban ebben a tanévben bevezetésre került a Boldog Óvoda Program. A gyermekek érdeklődéssel fogadták és nagy odaadással vettek részt a program bevezetésében. A csoportunk lakója lett azóta Dórika baba, aki a programban segít nekünk, hogy a gyermekekhez még közelebb tudjuk hozni a kijelölt témákat.  Biztosak vagyunk benne, hogy a tanév végére sikeresen fogjuk zárni a programot és nagyon sok fejlesztési lehetőséget tudunk a gyermekeknek biztosítani a program által.
A tanév során a gyerekek megismerkednek a hála, és  a szeretet fogalmával, azzal hogyan kell pozitívan gondolkodni, milyen fontosak a társas kapcsolataink, a jó cselekedetek fontosságával,  célok elérésének fontosságával, különböző megküzdési stratégiákat fognak tanulni nehéz helyzetekre, megismerik azt, hogy minden apró dolognak lehet örülni az életben, hogyan tudnak megbocsátani, milyen fontos a mozgás, az egészségtudatosság és azt, hogy hogyan tudják a boldog életet fenntartani és hogy ennek mennyire fontos hatásai vannak az életükre!

Záró gondolatként egy Boldogságórán is tanult verssel szeretnénk elköszönni:
„Ha szomorú vagy, néha nézz fel az égre!
Napsugarak simogatnak, vedd kérlek észre!
Hálás vagyok ma néked, hogy nevettél velem,
az én napomat szebbé tetted nekem.
Köszönöm, hogy felébredtem,
süssön ránk a Nap,
ágaival átölel a vidám Hálafa.”