Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Pillangó csoport

Csoportban dolgozó szakemberek: 
Pozsár Istvánné óvodapedagógus : Marika néni
Tóthné Vincze Marianna óvodapedagógus:  Mariann néni
Krisztián Tímea dajka: Timi néni


„A gyermek olyan, mint a pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanánk össze őket?
Mindegyik más
Mindegyik különleges
Mindegyik gyönyörű”
                                       ( Ismeretlen szerző)
 
Pillangó csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak, ahol nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes, családias légkört alakítottunk ki.

Célunk, hogy a befogadástól kezdődően összetartó kis közösséggé kovácsolódjunk. Korcsoportjukhoz igazodva, egyéni képességeiknek megfelelően fejlesztjük  gyermekeinket. Arra törekszünk, hogy minél több időt és lehetőséget biztosítsunk a játékra kis óvodásaink számára.

Csoportszobánk jól felszerelt, ahol minden gyermek megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő játékot.
A tanulás az  egész napi óvodai életünkben nyomon követhető. A gyermekek tanulnak, amíg játszanak és játszva tanulnak. Mindehhez gazdag, felfedeztető, cselekedtető óvodai életet biztosítunk számukra. 

Kiemelt feladatként  vizuális tevékenységeket választottunk, amely során változatos, új vizuális technikákat próbálhatnak ki  gyermekeink. Tevékenységük által fejlődik kézügyességük, alkotási vágyuk, kreativitásuk. Sikerélményhez jutnak, átélik a közös alkotás élményét. A kreatív tevékenység közben sokféle tapasztalatot szereznek.

Nagy jelentőséget tulajdonítunk az egészséges életmódnak, a széleskörű mozgásfejlesztésnek. A szabad levegőn való mozgás fontos eleme óvodai életünknek. Kisebb séták is nagy élményt jelentenek óvodásaink számára. Kutatjuk, felfedezzük a természetet, kíváncsiskodunk. Igyekszünk a gyermekeinkben kialakítani, elmélyíteni a természet iránti szeretetet, amely nem csak a szép, az érdekes rácsodálkozásról, hanem a növények, állatok, környezetünk megóvásáról, védelméről is szól.

Színes, sokrétű tevékenységekkel, élmény teli programokkal, hagyományok őrzésével igyekszünk a gyermekeink óvodás éveit maradandó emlékekkel gazdagabbá tenni.